poster

Liječenje Alzheimerove bolesti

Curing Alzheimer's (2016)

dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Charles Colville
Da Vinci Learning | 04. 05. 2024. | 23:00

Ocjena: 7.2/10
Ocjena korisnika: 8.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Nakon godina neuspjeha potraga za lijekom za Alzheimerovu bolest napokon napreduje velikim koracima. U ovom dokumentarcu upoznajemo znanstvenike i pacijente koji se bore protiv ove razorne bolesti.
Alzheimerova bolest sve se brže širi među starijom populacijom. Od Alzheimerove bolesti ili srodnih oblika demencije u svijetu boluje 44 milijuna ljudi. Tijekom proteklih deset godina utrošene su milijarde dolara na pokušaje razvoja protutijela ili cjepiva za suzbijanje ili liječenje te bolesti, ali sve je bilo uzalud. Sve dosad.
Nedavna otkrića omogućila su napredak borbe na svim poljima. Prvi put smo u stanju identificirati rane znakove bolesti. Sada mnogo bolje razumijemo što uzrokuje Alzheimerovu bolest. Izumljeni su novi lijekovi, a njihovo djelovanje ubrzao je razvoj novih laboratorijskih metoda testiranja.
Dokumentarni film se bavi novim spoznajama, od znanstvenika koji se trude otkriti bolest u najranijem stadiju i istražuju njezine uzroke, do onih koji istražuju djelovanje načina života i genske faktore rizika od razvoja Alzheimerove bolesti. Nakon godina neuspjeha vide se prvi znakovi uspjeha. Dokumentarac otkriva najnoviji razvoj u potrazi za lijekom za bolest od koje strepi najviše ljudi na svijetu.

Fotografije

Liječenje Alzheimerove bolestiLiječenje Alzheimerove bolestiLiječenje Alzheimerove bolestiLiječenje Alzheimerove bolestiLiječenje Alzheimerove bolestiLiječenje Alzheimerove bolesti

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
  • Gle čuda! Sanjarenja umreženog svijeta (2016)

    image
    Za Oscara nominirani dokumentarist Werner Herzog (Grizzly Man, Cave of Forgotten Dreams) prikazuje virtualni svijet od njegovih početaka do krajnjih dosega, a...
  • Putinovi svjedoci (2018)

    image
    U dva dijela ovoga filma vidjeti ćemo priču koja je zasnovna na jedinstvenim i isključivo dokumentarnim svjedočanstvima o pravim uzrocima i posljedicama operacije...
  • Stvaranje zvučnih valova (2019)

    image
    „Stvaranje zvučnih valova“ otkriva skrivenu snagu zvuka u kinu. Kroz filmske isječke, intervjue i stare snimke, film prikazuje povijest, utjecaj i stvaralački...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.