Ocjena: 7.2/10
Ocjena korisnika: 7.6/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Bivši putujući trgovac s dobitkom na pokeru kupio je restoran i počeo se baviti ugostiteljstvom. Izbjeglica iz Sirije Khaled ilegalno je ušao u Finsku u potrazi za svojom sestrom i zatražio azil. Odbili su ga, on je pojegao i sakrio u blizini Waldemarova restorana, koji je odlučio pomoći izbjeglici...
Dvije priče koje se spajaju nakon 40 minuta. Prva prati Khaleda, sirijskog izbjeglicu. Slijepog putnika na teretnom brodu koji se iskrcao u Helsinki, kako bi, iako s malo nade u uspjeh, tražio azil. U drugoj, Wikström je trgovački putnik koji prodaje muške kravate i košulje. No kada ga u kockarnici na pokeru posluži sreća, okreće leđa trgovini i kupuje restoran u najudaljenijem kutku Helsinkija. Khaledova je molba za azil odbijena, no on ostaje ilegalno, kao i mnogi drugi koji dijele istu sudbinu. Vucara se po podzemlju finskog glavnog grada, živi na ulicama, gdje susreće i sve oblike rasizma, ali i kul rockere i dobre prijatelje. Jednog dana Wikström pronađe Khaleda kako spava u mraku dvorištu iza njegova restorana. Daje mu krov nad glavom i posao. 'Njih dvojica u bendu', konobarica i pas tvore utopijsku zajednicu - tipičnu za Akija Kaurismakija. Suživot spojen sudbinom koji pokazuje da svijet može i treba biti bolje mjesto.

Fotografije

Druga strana nadeDruga strana nadeDruga strana nadeDruga strana nadeDruga strana nadeDruga strana nade

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.