Ocjena: 7.2/10
Ocjena korisnika: 5.8/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Psihološka drama. Duševno bolesni Charles (J.-C. Drouot), Hélénin (S. Audran) suprug, u napadu bijesa ozlijedi njihovog sina. Tom ga prilikom ona odluči zauvijek napustiti, dijete odvede u bolnicu te unajmi sobu u obližnjem pansionu. Charles se vraća svojim imućnim i njemu naklonjenim roditeljima koji okrivljuju Hélène za stanje njihovog sina i žele dobiti skrbništvo. Shvaćajući da bi prilikom sudskog razmatranja razvoda dijete moglo pripasti njoj, Régnierovi unajmljuju Paula Thomasa (J.-P. Cassel), obiteljskog znanca koji treba novac, da pronađe mrlju na Hélèninoj prošlosti prije sudskog saslušanja za skrbništvo. Paul dolazi u pansion i uz pomoć svoje djevojke Sonje (C. Rouvel) čini sve ne bi li uništio njezin ugled...
"La rupture" potresan je i jezovit film Claudea Chabrola iz poznatog redateljevog Hélèninog ciklusa. Za razliku od ostalih filmova ciklusa, ovaj se posebno bavi problemom ludila u obitelji, kao i pitanjem svemoći novca kojim se kupuju ljudi i savjesti. Uz vrlo dobar scenarij Chabrol stvara jak i napet film, s vidnim utjecajem Hitchcocka.
Kao u svim "Hélèninim" filmovima i u ovome glavnu ulogu tumači redateljeva tadašnja supruga Stéphane Audran, te njegov omiljeni glumac Michel Bouquet.
Snimljeno prema romanu Charlotte Armstrong.

Fotografije

Raskid

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.