poster

Quiet days in Hollywood

QUIET DAYS IN HOLLYWOOD (1995)

drama, komedija | Njemačka
Redatelj: Josef Rusnak

Ocjena: 4.6/10

SADRžAJ

Lolita (H. Swank) zarađuje kao prostitutka u Los Angelesu svakodnevno riskirajući da je klijenti prevare i pretuku. Jedan je od njih i bahati Angel (D. Mitchell) čija djevojka Julie (M. Golding) radi u restoranu kao konobarica. I dok se Angel viđa s prostitutkama, Julie se na radnom mjestu prepusti zavođenju odvjetnika Richarda (C. Lowe) koji održava vezu s Kathy (N. Gregson Wagner), suprugom svoga šefa Bobbyja (B. Cusack). Ni Bobby nije imun na izvanbračne izlete, i to s narkomanom Patrickom (S. Mailer), mladićem perspektivna hollywoodskog glumca Petera (P. Dobson). Kada se Peter i Patrick nađu u društvu mjesnih mafijaša, tragedija, ali i iskupljenje postanu neizbježni...

"Quiet Days in Hollywood" podsjećaju na "Kratke rezove" pokojnog Roberta Altmana. Oba filma dijele mozaičnu strukturu s nizom likova čije su isprepletene sudbine ključno determinirane gradom u kojem žive. Iako je usporedba s Altmanovim filmom logična, "Quiet Days in Hollywood" autentično je ostvarenje. Film linearno povezuje svakodnevicu likova zaokruživši u epilogu prvi i posljednji predstavljeni lik. Ovoj su efektnoj naraciji "ljepilo" seksualne avanture. Redatelj je filma Nijemac Josef Rusnak iza kojega su projekti u domovini i inozemstvu (Kaltes Fieber, The Thirteenth Floor), dok je ovaj film nastao u njemačkoj produkciji. Ispred kamera su se našli isključivo američki glumci i glumice među kojima je najpoznatija dvostruka oskarovka H. Swank (Dečki nikad ne plaču, Djevojka od milijun dolara) koja izvrsno tumači prostitutku Lolitu. Njoj se pridružuju C. Lowe, glumac i redatelj (Beautiful Ohio, serija Life Goes On), zatim P. Dobson (Snowbound, Lakeshore Drive), D. Mitchell poznat iz televizijskih serija Ed i The John Larroquette Show te još jedan član slavne glumačke obitelji Cusack, B. Cusack (Lords of Dogtown, Ed Wood). Iako je "Quiet Days in Hollywood" intrigantan spoj hollywoodskog lica i naličja, dijaloških dvoboja te nesputanosti kada je riječ o erotici, pravu je pozornost dobio tek nekoliko godina nakon premijere kad je Hilary Swank trijumfirala na dodjeli Oscara.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.