Ocjena: 7.1/10
Ocjena korisnika: 9/10

SADRžAJ

Ratna drama o pokušaju obogaljenog stručnjaka za eksplozive da se vrati u životnu kolotečinu, te testira novo oružje. Ratna drama o pokušaju obogaljenog stručnjaka za eksplozive da se vrati u životnu kolotečinu, te testira novo oružje.

Znanstvenik Sammy Rice (David Farrar) nakon ozljede u Drugom svjetskom ratu, pati od trajnih bolova koje pokušava ublažiti alkoholom i tabletama. Njegova djevojka Susan (Kathleen Byron) želi mu pomoći da se izvuče iz tog ovisničkog stanja, pogotovo stoga što više ne može funkcionirati ni u poslu. Kad kapetan Stuart (Michael Gough) otkrije način onesposobljavanja novih bombi, a uskoro i pogine, Rice pomoću njegovih pismenih uputa koje je ostavio pokuša i sam deaktivirati bombu "
Iako manje poznat od drugih Powell/Pressburger klasika (Crni narcis), The Small Back Room snažna je drama upečatljive atmosfere, režirana sigurnom majstorskom rukom i s velikim glumačkim ostvarenjima.

Film je bio nominiran za BAFTA Film Award.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Pad Kandahara (2009)

    image
    Godine 1999., britanski inžinjerac koji radi za Talibane u Afganistanu mora pobjeći iz zemlje nakon što biva upleten u smrtonosnu igru intriga i izdaja.
  • Zverinjak (2012)

    image
    "Zverinjak" je drama koja se odigrava početkom devedesetih godina prošlog veka, u jednom srpskom selu blizu obale Drine. To je svedočanstvo o moralnom i...
  • Jet Pilot (1957)

    image
    Drama. Pukovnik Shannon (J. Wayne) zapovjednik je zračne baze američke vojske na Aljasci, koja se nalazi na samo četrdeset kilometara udaljenosti od Sovjetskog...
  • Djelo bez autora (2018)

    image
    Inspiriran stvarnim događajima i obuhvaćaju tri ere njemačke povijesti, Djelo bez autora priča je o mladom studentu umjetnosti Kurtu (Tom Schilling) koji se...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.