SADRžAJ

Art-film. Bravar i akrobat Dragoljub Aleksić snimio je 1942. godine, u okupiranom Beogradu, sladunjavu melodramu o zaljubljenoj nesretnici i društvenoj nepravdi, no s ciljem samopromocije svoje snage, te glumačkih i pjevačkih sposobnosti. Obogaćen dokumentarnim snimkama iz toga vremena, te novosnimljenim scenama s razgovorima ljudi koji su sudjelovali u stvaranju filma, film predstavlja originalni osvrt na tadašnji svijet.
"Nevinost bez zaštite" (1968) originalan je film kolažne strukture u kojemu se stereotipna, amaterski režirana priča nadograđuje dokumentarističkim snimkama iz prošlosti i suvremenosti. Film je nastao pod utjecajem modernističkih filmova Jean-Luca Godarda, te dijela struje političkoga filma. Režirao ga je Dušan Makavejev (Čovek nije tica, WR: Misterije organizma), jedan od najistaknutijih redatelja modernog jugoslavenskog filma.
Film je osvojio Srebrnog medvjeda, nagradu međunarodne kritike u Berlinu, te Srebrnu arenu za režiju na festivalu u Puli 1968.

Fotografije

Nevinost bez zaštiteNevinost bez zaštiteNevinost bez zaštite

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.