SADRžAJ

Chas (J. Fox) je gangster koji, pobjegavši iz zatvora i skrivajući se pred policijom, pronađe utočište u kući u kojoj su pjevač Turner (M. Jagger) samouvjerenoga ponašanja i njegove dvije, podjednako neobične djevojke, Lucy (M. Breton) i Pherber (A. Pallenberg). U početku je njihova antipatija prema pridošlom jako izražena i gotovo da prerasta u nasilje. No uskoro novopečeni prijatelji otkriju da imaju mnogo toga zajedničkoga i počnu provoditi trenutke zabavljajući se grupnim seksom i uživanjem u drogama. Cijeli njihov svijet sve se više doima kao dekadentna idila, ali prijeđe granicu i razvije se u mučnu psihološku igru u kojoj Chas postane potpuno podložan Turneru...
"Performance" redatelja Donalda Cammella (ujedno i scenarista) i Nicholasa Roega (ujedno i direktora fotografije) neobičan je eksperimentalno-umjetnički film koji danas, kao i u vrijeme svoga nastanka, uživa status jednoga od najintrigantnijih filmova toga stila i toga razdoblja (uz The Man Who Fell Down to Earth, Blow Up i slične). Radi se o izopačenoj, deliričnoj priči o doživljajima promiskuitetnog para čiji način života ne poremeti ni susret s opasnim i podjednako nenormalnim kriminalcem. Osim želje da što je moguće bolje predoče svijet narkomansko-promiskuitetnog miljea (u ovom slučaju u Londonu s početka sedamdesetih godina), namjera autora filma ujedno je i dati osvrt na opće agresivno raspoloženje svijeta u tadašnjem vremenu. Uz engleskog glumca Jamesa Foxa (Passage to India), drugu glavnu ulogu tumači pjevačka zvijezda Mick Jagger koji je tijekom karijere ostvario i nekoliko zamijećenih filmskih uloga.

Fotografije

Performans

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.