poster

Otrovi ili svetska istorija trovanja

Poisons or the World History of Poisoning (2001)

komedija | Rusija

Ocjena: 6.6/10

SADRžAJ

Kazališnome glumcu epizodistu Olegu (Ignjat Akračov), u teškome trenutku dvojbi oko najprikladnijega načina reagiranja na nevjeru njegove žene Katje (Žanina Dudanova), u pomoć priskače nepoznati umirovljenik. Gospodin Prohorov (Oleg Basilašvili), kako se predstavio, pokazuje se kao ambiciozni promicatelj i vrsni poznavatelj sredstava kojima je moguće jednostavno riješiti većinu problema što tište obične ljude, ali i okrunjene glave. Riječ je o otrovima. Olegu će se zamisao novoga znanca isprva učiniti odbojnom, no ne zadugo...
"Otrovi", crnu komediju apsurda s podnaslovom "Opća povijest trovanja", snimio je 2001. godine Karen Šahnazarov, svestrani ruski pisac kratkih priča, koji je i izvan Rusije poznat kao filmski montažer, scenarist, redatelj, a odnedavno i producent. Ovaj je vješti zanatlija i svojim novim ostvarenjem nastavio ono što je započeo na prijelazu sedamdesetih u osamdesete, tj. izrugivati se poremećenim vrijednosnim ljestvicama ruskoga društva općenito i tzv. ruskoga čovjeka, posebice (Dobrjaki, 1979, Mi iz Jazza, 1983, Gorod Zero, 1989....).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.