Ocjena: 8.1/10
Ocjena korisnika: 9/10
(14 glasova)

SADRžAJ

Film prati jedan od najužasnijih događaja u nedavnoj povijesti, kada su ekstremisti Hutu iz Ruande započeli zastrašujući genocid masakriravši stotine tisuća Tutsija, dok je ostatak svijeta gledao i nije ništa poduzeo da to spriječi.
Kada jednom otkrijete što se zbilo u Ruandi, nikada to nećete zaboraviti… Dok njegova zemlja tone u ludilo, direktor hotela s pet zvjezdica Paul Rusesabagina kreće u spašavanje svoje obitelji. No kad shvati da svijet neće intervenirati u masakru manjinskih Tutsija, on pronađe hrabrosti da otvori svoj hotel i primi više od 1200 izbjeglica. Sada, uz fanatičnu paravojsku na vratima hotela, mora upotrijebiti svoju izbrušenu pristojnost, laskanje i lukavstvo kako bi zaštitio goste od sigurne smrti. Nominiran za „Oscar“ Don Cheadle dao je izvedbu karijere u ovoj izvanredno snažnoj i dirljivoj istinitoj priči o hrabrom držanju jednog čovjeka suočenog s divljaštvom tijekom sukoba u Ruandi 1994. Sophie Okonedo u sporednoj je ulozi odane supruge koja potakne dobrog čovjeka da postane velik.

Fotografije

Hotel RuandaHotel RuandaHotel RuandaHotel RuandaHotel RuandaHotel RuandaHotel RuandaHotel RuandaHotel Ruanda

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.