TAJNI ŽIVOT DORIS DUKE

TOO RICH: THE SECRET LIFE OF DORIS DUKE (1999)

Redatelj: John Erman

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u državi
Ocjena: 6.6/10

SADRžAJ

Dvije velike filmske legende, Lauren Bacall i Richard Chamberlain, briljiraju izvrsnim ulogama u ovoj fikcionaliziranoj biografiji Doris Duke, stvarne milijunašice, nasljednice duhanskog imperija, čijem životu nije manjkalo uzbuđenja najrazličitijih vrsta. Dok čeka neumitnu smrt, Doris se sa srećom, ali i žaljenjem, prisjeća svega što je proživjela.

Nakon rane smrti svoga oca, koji joj je ostavio cijelo bogatstvo, Doris (Lauren Bacall) je odgajala samo hladna majka, kojoj se nije sviđalo što je upravo Doris naslijedila očev imperij jer je očekivala da to bude njezin sin iz prvog braka. Baš poput svoje majke, i sama Doris se udavala dva puta, ali unatoč brojnim kratkim vezama nije nalazila pravu ljubav pa bi se često sjetila da joj je otac govorio kako novac nužno ne donosi sreću. Jedini čovjek kojemu je vjerovala u potpunosti bio je njezin pouzdani batler Bernard Lafferty (Richard Chamberlain), koji je, međutim, s vremenom pokazao svoje pravo lice i skrivene motive iskoristivši Dorisin infarkt kako bi zagospodario njenom kućom, ali i imetkom. Iako optužen da je upravo on skrivio Dorisinu smrt, Bernard se od svega uspio obraniti.Pokazujući nam lice i naličje života bogataša, koji izvana izgledaju tako primamljivi, "Tajni život Doris Duke" nam istovremeno daje do znanja i da se epski televizijski materijal ne iscrpljuje samo u velikim bitkama i povijesnim prekretnicama, nego ga se mnoštvo nalazi u stvarnom životu, koji uvijek piše najbolje drame. U ovoj sjajnoj, napetoj i dirljivoj mini seriji redatelja Johna Ermana, posebno je zadovoljstvo vidjeti Lauren Bacall, koja je i u svojim poznim godinama jednako privlačna i dramski uvjerljiva, kao i velikog Richarda Chamberlaina u zathjevnoj ulozi dvoličnog Laffertyja.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.