Ocjena: 5.6/10
Ocjena korisnika: 8.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Sanjajući o bijegu u bolji život, bez svakodnevnih problema u kriminalnim poslovima, prevarant Leo Garfield (John Hannah) i njegova glamurozna supruga Lily (Famke Janssen), odluče se na posljednju, veliku prevaru.
U njihovu su mrežu lopova upetljani razni sitni kriminalci, redom željni komadića akcije i nešto većeg komada plijena. Međutim, na Leovom su tragu mnogi: sadistički zelenaš Troy (Eddie Izzard) koji želi povrat kockarskih dugova, golemi priprosti razbijač Moose (Tiny Lister) te ekscentrični modni preobraćenik Julius (Peter Stormare), koji unajmi Lea da ubije njegovu ženu Gloriju (Amanda Donohue). Kako bi stekao početni kapital Leo obavi posao i tako se zapetlja u neraspletivi čvor prevara, obmana i izdaja...Izdanak novije škole britanskog kriminalističkog filma, koju karakteriziraju vrtoglavo brz tempo i stalni preokreti u radnji, uzbudljivi triler "Živi cirkus" nešto je manje poznat, ali jednako dojmljiv rođak hitova "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške" i "Zdrpi i briši", od kojih preuzima narativnu strukturu, ali izostavlja komične elemente. Redatelj Rob Walker svijet je lopova i prevaranata uvio u mračnu atmosferu, što filmu daje potpuno realan osjećaj, te je "Živi cirkus" uvjerljiviji od standardnih trilera. Prelijepe Famke Janssen i Amanda Donohue, koje su ovdje odradile odlične uloge, sigurno su mamac za gledatelje, a posebno treba istaknuti velikana nezavisnog filma Petera Stormarea ("Fargo").

Fotografije

Živi cirkusŽivi cirkusŽivi cirkusŽivi cirkusŽivi cirkusŽivi cirkusŽivi cirkusŽivi cirkusŽivi cirkusŽivi cirkus

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.