poster

Živjeti na Manhattanu

A, B, C... Manhattan (1997)

drama | SAD
Redatelj: Amir Naderi

Ocjena: 6.0/10

SADRžAJ

U zapuštenom bohemskom kvartu Manhattana glazbenica Kate počinje život u zajedničkom stanu s fotografskom aspiranticom Colleen i tinejdžericom Kacey. Kate je odlučna živjeti samostalno i nezavisno, onako kako sama želi. Iza nje je incestuozna veza s bratom Steviejem koju je odlučna dokončati, međutim, on ne može prihvatiti raskid. Istodobno, Colleen, koja se bori s alkoholizmom, vrlo je blizu odluci da prepusti odgoj voljene kćerkice Stelli svojim imućnim roditeljima, jer ne može uzdržavati djevojčicu. Biseksualnoj Kacey nedostaje djevojka koja ju je napustila kako bi se udala, a i pokušava pronaći svog psa TJ-a kojeg joj je ukrao bivši dečko Johnny...
Amir Naderi je još prije Islamske revolucije bio ugledan iranski filmaš, a početkom devedesetih godina odselio se u Ameriku, gdje je realizirao niz nezavisnih niskobudžetnih filmova odreda situiranih u New York. U "A, B, C... Manhattan" Naderi je spojio iskustva tzv. newyorške škole i minimalističke iranske dramaturgije, ostvarivši dojmljivo ostvarenje oslonjeno na realizam svakodnevice, garniran relativno neoubičajenim motivima incesta i biseksualnosti.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.