Ocjena: 5.2/10
Ocjena korisnika: 6/10
(5 glasova)

SADRžAJ

U svijetu korupcije i izdaje, nekada je sve što vas može ostaviti na životu upravo 'pretjerana sila', kao što nam pokazuje ovaj tvrdokuhani akcijski triler.
Skupina čikaških policajaca uspješno izvede veliku zapljenu imovine kriminalaca, ali odmah poslije akcije nestaje tri milijuna dolara plijena. Mjesna mafija kreće za njima, ne prezajući ni od najokrutnijih ubojstava, a novi šef policije jasno im daje do znanja da je spreman tolerirati i kršenje policijskog pravilnika, ako je to potrebno za gašenje sukoba. Našavši se između dvije vatre, krvožednih mafijaša i korumpiranih kolega, policajac Terry McCain (Thomas Ian Griffith) morat će se dati u bijeg kako bi preživio. Kada se jedna osoba nađe u dvojakoj ulozi glavnoga glumca i scenarista, nitko gledatelju ne može zamjeriti predrasude kada pomisli da bi film mogao patiti od fokusiranja na jedan lik, uz zanemarivanja ostalih elemenata filma. Međutim, Thomas Ian Griffith, kojemu su povjerena ta dva posla na odličnome niskobudžetnome akcijskom filmu 'Pretjerana sila', pokazuje kako izgraditi uvjerljiv policijski film klasičnih premisa, te uz to i sebi stvoriti pravi okvir za prezentaciju svojih fizičkih i glumačkih vještina. Uz Griffitha, film su svojim zapaženim nastupima uveličale legende Hollywooda James Earl Jones, Lance Henriksen i Burt Young.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Pravo na osvetu (2019)

    image
    Kada su mu žena i kći besmisleno ubijene, ožalošćeni čovjek nađe se uhvaćen u ratu između skupine karizmatičnih osvetnika i zločina koji je zahvatio njihov grad.
  • Tvrđava (2021)

    image
    A group of criminals led by Robert's former nemesis - Balzaty who hellbent on revenge, forces a retired CIA Agent and his estranged son into a high-tech bunker....
  • Čelične pesnice (1986)

    image
    Priča o kiborgu po imenu Paco Queruak, programiranom da ubije naučnika koji ima rešenje sveukupnih problema celog sveta u distopijskoj budućnosti.
  • Prvi ulov (2017)

    image
    Willis glumi šefa policije koji nastoji riješiti otmicu, a vremena je sve manje. Nakon što su otac i sin tijekom lova vidjeli kako jedan pljačkaš banke puca u...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.