Ocjena: 7.2/10
Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Danas, svatko tko želi trčati treba odlučnost i par odgovarajućih tenisica. Ali prije samo pedeset godina, na trčanje se gledalo gotovo isključivo kao na nešto što spada u domenu elitnih muških sportaša koji su se natjecali na stazama. S uvidom u tu temu i s propulzivnom energijom, redatelj Pierre Morath prati razvoj trčanja do šezdesetih godina prošlog stoljeća, ispitujući kako su liberalni pokreti i novootkriveni osjećaj osobne slobode, koji su odredili to razdoblje, odveli sport iz stadiona na ulice, te kako su legende poput Stevea Prefontainea, Freda Lebowa i Kathrine Switzer redefinirali trčanje kao populistički fenomen.

Fotografije

Foto: RTL/ © DCM 2016Trčati slobodnoTrčati slobodnoFoto: RTL/ © DCM 2016Foto: RTL/ © DCM 2016Foto: RTL/ © DCM 2016Foto: RTL/ © DCM 2016Foto: RTL/ © DCM 2016Foto: RTL/ © DCM 2016Foto: RTL/ © DCM 2016

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.