poster

Dietrich i Garbo - Anđeo i Božanstvena

Dietrich, Garbo, l'ange et la divine (2015)


SADRžAJ

One nisu samo dvije filmske legende. Marlene Dietrich i Greta Garbo utjelovljenje su filma. Te dvije ikone, simboli bezvremena glamura, svojom su egzotičnošću i hrabrošću zauvijek promijenile erotsku maštu cijele jedne ere.
Njihovo je suparništvo na filmu dobro poznato. U zlatno doba holivudske kinematografije studiji Paramount i MGM uporno su im davali slične uloge i tako ih gurali u dvoboj za naslov kraljice kino-blagajni. Obje su zvijezde sudjelovale u tom nadmetanju i tijekom svojih karijera nastojale izgraditi mit o samima sebi.
Božanska Greta Garbo: prelijepa, distancirana, nedosežna.
Anđeoska Marlene Dietrich: zavodljiva, očaravajuća, eksplozivna.
Špijunirale su jedna drugu cijeli život premda se nikad nisu upoznale. Jedino su se srele na jednoj od zabava Orsona Wellesa 1941. Hladno su se pozdravile i to je bilo sve.
No završava li priča doista tako? Američka novinarka Diana McLellan, autorica knjige "Djevojke: Sapfa ide u Hollywood" otkrila je da su se dvije glumice zapravo upoznale tijekom snimanja filma Ulica bez radosti Georga Wilhelma Pabsta u Berlinu 1925. Navodno su se upustile u kratkotrajnu romansu koja je loše završila. Taj neuspjeh potaknuo je njihovo nemilosrdno nadmetanje i pomogao oblikovati njihov imidž razigrane Marlene protiv neuhvatljive Grete.
S obzirom na tu novootkrivenu ljubavnu epizodu, ovaj film baca novo svjetlo na strastveni dvoboj između Marlene Dietrich i Grete Garbo. Ali, iza popularne borbe i uljepšanih legendi, u filmu otkrivamo intimni portret dviju žena, sa svim njihovim ožiljcima i manama.

Fotografije

Dietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i Božanstvena

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 1. dio (2017)

    image
    ESPN donosi dokumentarac o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 2. dio (2017)

    image
    Drugi dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Sveučilište Rand (2014)

    image
    Priča o nevjerojatnom putu zvijezde američkog nogometa, Randyja Mossa, iz izoliranog Randa u Zapadnoj Virginiji do vrha NFL lige.
  • Loveći Tysona (2015)

    image
    Evander Holyfield znao je da neće nikada zaslužiti poštovanje koje je tražio dok ne pobijedi Mikea Tysona. Kada su se napokon borili, svijet je svjedočio ne...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.