poster

Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

ratni, komedija, drama | Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD
Redatelj: Stanley Kubrick

Ocjena: 8.4/10
Ocjena korisnika: 8.7/10
(10 glasova)

SADRžAJ

Psihotični general američkih zračnih snaga Jack Ripper pokreće genijalan, neopoziv plan za nuklearni napad na ruske strateške ciljeve. Američki predsjednik surađuje sa sovjetskim premijerom u očajničkim naporima da spasi svijet.
Crna komedija Stanleya Kubricka o skupini paranojom inspiriranih, ratobornih generala koji uspijevaju pokrenuti „slučajnu“ nuklearnu apokalipsu. Načelnik združenog stožera „Buck“ Turgidson i zapovjednik strateškog zrakoplovstva Jack Ripper naredili su bombaškoj eskadrili da napadne SSSR. To aktivira sovjetsko tajno oružje nazvano „Stroj sudnjeg dana“. Oružje je dijaboličan protumjerni raketni sustav. U pokušaju da spriječi katastrofu, britanski kapetan Lionel Mandrake postaje jedina osoba s pristupom generalu Ripperu. Tu je i američki predsjednik Muffley, čiji najbolji pokušaj izbjegavanja ove katastrofe ovisi o tome hoće li uvjeriti pijanog sovjetskog premijera da je sve to glupa pogreška. Predsjednika savjetuje dr. Strangelove, mahniti bivši nacistički znanstvenik.

Fotografije

Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombuDr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.