SADRžAJ

Walter (K. Bacon) se vraća u svoj rodni grad nakon što je dvanaest godina proveo u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja djece. I dok sestra više ne želi čuti za njega, zet Carlos (B. Bratt) odluči mu pomoći našavši mu stan u blizini osnovne škole. Walter se vrlo brzo zaposli u mjesnoj pilani u kojoj upozna kolegicu Vicki (K. Sedgwick). Njih dvoje započnu vezu pri čemu Vicki ni ne sluti da je njezin novi mladić osuđeni pedofil. I dok Walter pokušava započeti novi život pod budnim okom policijskog detektiva Lucasa (M. Def), Walterova druga kolegica s posla Mary-Kay (Eve) osuđuje njegovu prošlost, što će zakomplicirati Walterove odnose s Vicki, ali i cijelom novom okolinom...
Pedofilija je jedna od najzahtjevnijih filmskih tema te ne čudi oprez s kojim se tretiraju likovi seksualnih zlostavljača djece. Je li riječ isključivo o nepopravljivom poremećaju u spolnoj fiksaciji ili pedofili imaju i drugo lice? O tome govori ova psihološka drama. Film je nastao prema kazališnom komadu Stevena Fechtera koji se ujedno prihvatio pisanja scenarija s redateljicom Nicole Kassell kojoj je ovo dugometražni prvijenac. Autorski je dvojac odlučio realizirati film u kojem će prikazati osuđenog pedofila u što širem i detaljnijem kontekstu. Ne samo kao osobu koja je zbog svog zločina provela dvanaest godina u zatvoru, nego i kao čovjeka koji, svjestan onoga što ga određuje, pokušava pronaći najbolji način vlastite resocijalizacije. U glavnoj je ulozi izvrsni K. Bacon (Mistična rijeka, Divlja rijeka) koji je ostvario jednu od najboljih uloga u karijeri pristupivši svom liku istodobno minuciozno i minimalistički. Partnerica mu je supruga u stvarnom životu K. Sedgwick (Samci, serija The Closer). U ostalim su ulogama B. Bratt (Traffic, serija Zakon i red), M. Def (16 blokova, Što stvori Bog), Eve (Brijačnica, serija Eve) i debitantica H. Pilkes koja je za interpretaciju djevojčice Robin nominirana za Young Artist Award. Film je prikazan u službenoj konkurenciji Sundance Film Festivala, a nominiran je i za dva Zlatna satelita te za nagradu Independent Spirit Award u tri kategorije.

Fotografije

Drvosječa

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.