Ocjena: 6.2/10
Ocjena korisnika: 4.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Fantastična romantična komedija o čovjeku koji se, zbog bivše ljubavi, podvrgava eksperimentu putovanja kroz vrijeme i vraća u doba kad je imao osamnaest godina, u 1969. godinu.
Godina je 1989. Petr Kovař (F. Blažek) kao da je zapeo u životu. Ima trideset i osam godina, predaje u srednjoj školi nešto što kao da nikoga ne zanima - književnost, a djevojka s kojom živi napušta ga jer nije dovoljno privržen. Utučen, prebire po kutiji sa starim uspomenama i nailazi na srednjoškolske fotografije, a među njima i fotografiju njegove velike neostvarene ljubavi Eliške (E. Josefíková).
Stjecajem okolnosti, dolazi do informacije kako se provodi pokus pod nazivom Timeline, koji čovjeka može vratiti u dio njegovog života koji zaželi. Petr je zaželio da ga vrate u osamnaestu godinu.
A to je bilo 1969. godine, 1. lipnja. U školi, ovaj "vraćeni" Petr (J. Mádl) briljira u svim predmetima, osobito u književnosti. Čak ga zapaža i njegova ljubav Eliška, iako hoda s drugim dečkom, mnogo popularnijim nego što je Petr. Imajući informacije iz budućnosti, Petr "smišlja" neku vrstu Facebooka na školskom panou, naziva ga Liceknjiga, pa mu i to podiže popularnost. Kod kuće, ocu i majci najavljuje kako će u listopadu biti revolucija, a njima se čini kao da je malo šenuo. Općenito, roditelji primjećuju da im se sin odnedavno ponaša prilično čudno. No, Petr ima svoj plan - do određenoga roka, kad se mora vratiti u vremensku kapsulu - učinit će sve da osvoji Elišku...
"Probudio sam se jučer" zabavna je i duhovita komedija koja izvrsno oživljava šezdesete godine u istočnoj Europi, vladavinu SSSR-a, siromaštvo, disciplinu, čak i pojedinosti kao što su školske papuče. A na fonu društvenih događaja odvija se prava romantična komedija sa sretnim završetkom i mnogo komplikacija.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.