Ocjena: 7.7/10
Ocjena korisnika: 7.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Drama snimljena prema romanu Lise Lynch u kojemu je ta mlada žena opisala svoju borbu s rakom.
Kad je doznala da ima rak, Lisa (S. Smith) je bila tek godinu i pol u braku. Imala je 28 godina. Nakon prvog šoka, Lisa je zatražila od svoje obitelji da budu uz nju na način na koji ona to treba, ne da strahuju i plaču nego da na njezinu bolest gledaju s optimizmom. "Jedino što u ovoj stvari mogu kontrolirati", rekla, "jest način na koji se s tim nosim."
Počela je pisati blog, dnevnik onoga što je doživljavala, od operacije, do rekonstrukcije dojke, kemoterapija, mučnine, opadanja kose, ali je o svemu pisala duhovito i na način koji je ohrabrivao sve koji su čitali. A na svoje čuđenje, ustanovila je da čitaju mnogi, jer su joj se čitatelji počeli javljati.
Promjena koju je najteže podnijela bila je da će postati drugačija osoba, zločesta i mračna, a to nije željela dopustiti. Nastavljala je pisati, i dvije godine nakon dijagnoze objavila je knjigu C Word. Knjiga je postala priručnik za oboljele od raka. Jednom se dogodilo da je i Lisi psihijatrica preporučila njezinu vlastitu knjigu kao pomoć u svladavanju bolesti, što Lisi u tom trenutku čak nije bilo ni smiješno, ma koliko po naravi bila duhovita. Borba s teškom bolešću Lisu nije slomila nego je, naprotiv, pokrenula njezin briljantan dar za pisanje. Svoje muke opisala je inteligentno i nadasve duhovito, pa je ta potresna životna drama pretočena u lijep, nimalo turoban, nego duhovit, topao, pa i vedar film, koji budi optimizam i vjeru u vlastitu snagu da se nosimo i s najtežim nevoljama.
Ova BBC-jeva drama bila je nominirana za nagradu BAFTA, kao i Sheridan Smith za glavnu ulogu.

Fotografije

Riječ na R

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.