SADRžAJ

Drama. Krajem 70-ih dobro situirane strankinje u zrelim godinama (40+) ljetuju na Haitiju i zabavljaju se s domaćim mladićima. Novcem si mogu priuštiti što god žele, a daleko su od pogleda svojih prijatelja i susjeda u domovini. Posebno im je intrigantan mladi i zgodni Legba u kojeg su zaljubljene i Ellen i Brenda. Dok Ellen skriva svoju zaljubljenost, Brenda se prepušta osjećajima. U siromašnoj zemlji izmučenoj diktaturom stanovništvo jedva preživljava, a za mladog Legbu zabava sa strankinjama odličan je izvor prihoda.
"Na jug", film koji opisuje okolnosti seksualnog turizma na egzotičnim otocima, nastao je prema kratkoj priči Danya Laferrierea, haićanskog novinara i pisca koji je u svojim djelima vjerno prenio atmosferu života u svojoj domovini. Filmska se radnja događa u turističkom naselju, na pješčanim plažama i večernjim plesnjacima, a glavne su junakinje obrazovane žene koje su u svojoj zemlji nezadovoljne privatnim životom te godišnji odmor doživljavaju kao okidač za ostvarenje svojih suspregnutih želja.
"Na jug" je u Veneciji 2005. osvojio dvije nagrade, a bio je i nominiran za Zlatnoga lava.

Fotografije

Na jugNa jugNa jugNa jugNa jug

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.