SADRžAJ

Ljubavna drama u 2. svjetskom ratu u pokrajini Laponiji, BABICA prati ljubavni odnos između laponske primalje i nacističkog SS-ova časnika koji se razvija u pozadini Laponskog rata između finskih i njemačkih vojnih snaga 1944.-1945.
Finska, 1944. Zemlju potresa Laponski rat, vojni sukob između Njemačke i Finske kao posljedica 2. svjetskog rata. Helena, babica u malom naselju koju krasi nadimak Divljooka, upoznaje finsko-njemačkog nacističkog časnika Johannesa Angelhursta. Zagonetni je stranac privuče te ga ona slijedi do logora za ratne zarobljenike kojim on upravlja kako bi počela ondje raditi kao medicinska sestra. Za Angelhursta Helena je drukčija od ijedne druge žene te se između njih razvije neobuzdana i strastvena veza. Ipak, njihova žarka ljubav ne otklanja traumatične ratne slike koje proganjaju časnika, a ni užasne tajne koje skrivaju zidovi logora. Kada vihor rata razdvoji ljubavnike, oni sklope pakt kako bi se ponovno našli u udaljenoj kolibi gdje su zajedno proveli najsretnije trenutke. Na kraju rata Helena i Johannes stavljaju svoje živote na kocku te prolaze kroz silne tegobe kako bi došli jedno do drugog vođeni voljom za preživljavanje tako snažnom da premošćuje moralna očekivanja.

Fotografije

BabicaBabicaBabicaBabicaBabicaBabicaBabicaBabicaBabica

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.