Baka Bijela

Baka Bijela (1992)

Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena: 8.4/10
Ocjena korisnika: 6.8/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Film govori o sudbini ostarjele, ali samosvjesne i ponosne Konavoke, Bake Bijele. Sin joj je u Zagrebu oženjen i prezaposlen. Unuk također, a imanje i kuća u Konavlima briga su koja joj ostade pod starost. Na jednom od prebrzih posjeta Baki Bijeloj sin je odvodi u Zagreb. Tako iz sredine gdje svako stablo, kamen i životinja imaju iznimno značenje, Baka Bijela stiže u grad gdje joj je osim sina i unuka sve tuđe, nepoznato i tegobno. Pokušava se družiti sa susjedima u velikim zgradama užurbanog i ravnodušnog grada, gdje Baka Bijela prenosi dio konavoske dobrote i znatiželje za život drugih, sve ono što kao da je usahlo u gradskih stanovnika. Bakin dolazak stvara napetost u sinovoj obitelji, dolazi do sukoba između supružnika, ali isto tako stvara se specifičan odnos između bake i unuka. Baka Bijela vraća se u rodno Konavle, u svoju kuću, nalazeći vjernog psa i posječene čemprese vlastita djetinjstva, djevojaštva i zrela života.

TV film Baka Bijela sniman je uoči i početkom strašnog rata koji je u Konavlima ostavio pustoš spaljenih kuća, protjeranih ljudi, osakaćene prirode. Na neki način TV film je rekonstrukcija, filmski zapis o mnogome što je u ovom ratu nestalo. Snimljen je u Konavlima u svibnju 1991.

Fotografije

Baka Bijela

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.