poster

Cijena buntovništva

BALL IN THE HOUSE (2001)

Redatelj: Tanya Wexler

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena: 6.2/10

SADRžAJ

Tinejdžer JJ (J. Tucker) proteklih je pola godine proveo na odvikavanju od alkohola i droga te je napokon došao dan kada se može vratiti kući. Ondje ga prati njegov savjetnik dr. Charlie (D. Strathairn) želeći se uvjeriti da se mladić vraća u obitelj koja će mu pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Osim brižne, ali nemoćne majke Phyllis (D. O'Connell) i mlađeg brata Benjija (N. Kiley), JJ nema puno ljudi na koje se može osloniti, osobito ne na očuha Bulla (D. Moran), očuhovu sestru Dot (J. Tilly) i prijatelja Bobbyja (E. Embry) koji ga je i uvukao u svijet ovisnosti. I dok JJ pokušava započeti normalan život nastojeći udobrovoljiti svoju bivšu djevojku Lizzie (A. Palladino), Bobby ima posve druge planove...

Tinejdžer u nevolji čest je filmski motiv, a ovdje se radi o neshvaćenom pojedincu i njegovoj disfunkcionalnoj okolini. Središnji lik glumi J. Tucker, poznat iz filma "Ljubav bez pravila" s Goranom Višnjićem i aktualne "Doline nestalih" u kojem glumi oskarovac Tommy Lee Jones. Tucker uistinu sugestivno utjelovljuje labilnog JJ-a koji očajnički pokušava pronaći izlaz iz psihosocijalnih okolnosti. Uz njega treba istaknuti i nastupe J. Tilly (Meci iznad Broadwayja, Lažljivac) u ulozi mladićeve tete Dot, zatim D. Strathairna (Laku noć i sretno, Bourneov identitet) kao dr. Charlieja te E. Embryja (Šminkerica iz provincije, Pizza) koji tumači Bobbyja. Dobar dojam ostavlja i prigušena fotografija Gera Steffana te dojmljiva naracija koja istodobno prati mladićev povratak kući i mjesece njegova liječenja. Dobivši povoljne ocjene film je prikazan na Toronto Film Festivalu, a zanimljivo je da je 2003. uvršten i u program Međunarodnog filmskog festivala u Dubrovniku na kojem je glavni glumac Jonathan Tucker osvojio počasnu nagradu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.