SADRžAJ

Pisac Orhan Pamuk otvara muzej u Istanbulu. Taj je muzej fikcija: njegovi eksponati pričaju priču o osuđenoj ljubavi u Istanbulu 1970-ih. Film nas vodi na putovanje kroz ljubavne priče, krajolika i kemiju grada.
Muzej nevinosti izmišljeni je muzej u Istanbulu u kojemu se nalaze stvarni predmeti koji pričaju ljubavnu aferu opisanu u istoimenom romanu, a oboje su kreacije pisca Orhana Pamuka. U ovome dugometražnom dokumentarnom eseju činjenice i fikcija vješto se isprepleću u trojnoj pripovijesti čiji su glavni likovi grad Istanbul, Muzej nevinosti i sam Orhan Pamuk, na čiji je život i djelo neizbrisivo utjecao grad kojim on luta. Uzajamnost svih tih odnosa – romana i muzeja, pisca i grada, stvarnosti i fikcije – istražuje se kroz jedinstveno isprepletanje glasa naratora, intervjue, glazbu, animaciju, fiktivne sekvence i arhivu. Odvedeni smo na filmsko, atmosfersko, film noir putovanje kroz puste noćne ulice Istanbula, plutamo vodenim putovima Bospora i – u središtu ovog zadivljujućeg i originalnog filma - vođeni smo kroz vitrine Muzeja nevinosti.

Fotografije

Nevinost uspomenaNevinost uspomenaNevinost uspomenaNevinost uspomenaNevinost uspomenaNevinost uspomenaNevinost uspomena

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.