SADRžAJ

Fikcionalizirana priča o prvoj uspješnoj tužbi za seksualno maltretiranje u SAD-u, kada je žena koja je trpjela razna zlostavljanja radeći kao rudar podnijela i dobila ovu važnu parnicu 1984.
Nakon što je pobjegla od supruga zlostavljača, mlada majka Josey Aimes (Theron) vraća se kući u Minnesotu, gdje nalazi posao u rudniku željeza. Josey odbija trpjeti seksualne aluzije i fizički kontakt koji njezini muški suradnici nameću ženama koje s njima rade. Kada njezine pritužbe vlasniku rudnika ne padnu na plodno tlo, Josey traži pravni lijek i postaje ključna tužiteljica u prvoj parnici o seksualnom zlostavljanju koja je završila presudom protiv zlostavljača u pravnoj povijesti SAD-a. Film je nominiran za dva „Oscara“.

Fotografije

Sjeverna zemljaSjeverna zemljaSjeverna zemljaSjeverna zemljaSjeverna zemljaSjeverna zemljaSjeverna zemljaSjeverna zemljaSjeverna zemljaSjeverna zemlja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.