poster

The Mouth Agape

LA GUEULE OUVERTE (1974)

drama | Francuska
Redatelj: Maurice Pialat

Ocjena: 7.1/10

SADRžAJ

Tridesetogodišnji Philippe (P. Liotard) sazna da mu je majka na umoru. Iako sređenoga života i sretno oženjen suosjećajnom Nathalie (N. Baye) i usprkos tome što mu je majka već stara, on se teško suočava s neizbježnim. U krizi zanemaruje suprugu i postaje nepredvidljiv za okolinu...
Jedno od najuspjelijih ostvarenja francuskog redatelja Mauricea Pialata (rođ. 1925.), nagrađenoga Zlatnom palmom u Cannesu za film "Pod suncem sotone". Pialat je predstavnik naraštaja redatelja koji su se pojavili nakon velikog uspjeha novovalovaca.
U tradiciji intimističkih tendencija francuskog filma, kao i stilskoga redukcionizma, Pialat je ostvario izvorno djelo sugestivnoga ugođaja, izbjegavajući melodramatske klišeje, realistično, ali i suzdržano u prikazu dramatičnih događaja. Nathalie Baye (Američka noć, Doušnica) višestruka je dobitnica francuske nagrade César.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.