Ocjena: 6.5/10
Ocjena korisnika: 8.8/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Ekscentrična Elvira (C. Peterson) uvijek odjevena u pripijene crne haljine i sa specifičnom frizurom domaćica je jeftinog televizijskog šoua posvećenog starim horor filmovima. Sazna da je naslijedila veliku starinsku kuću svoje pokojne tete u gradiću u Novoj Engleskoj, te planira da prodajom kuće namakne sredstva za otvaraje vlastitog kabareta u Las Vegasu. Kad stigne u konzervativni gradić, sve šokira svojom neuobičajenom pojavom. Uz to, kuća koju je nasljedila opsjednuta je, a njezin zli tetak služi se čaranjem. Jedini Elvirin saveznik zgodan je i dobroćudni Bob...
Lik ekscentrične Elvire, u razigranom tumačenju Cassandre Peterson, prvi put se pojavio u TV seriji Fright Night, a nakon filmske obrade u "Elvira, gospodarica tame", Cassandra Peterson utjelovila je Elviru i u TV seriji The Elvira Show (1993), te naposljetku u filmu "Elvira's Hounted Hills" (2001). "Elvira, gospodarica tame" vrlo je zabavno ostvarenje koje se duhovito, s brojnim citatima (u rasponu od Čarobnjaka iz Oza do Flashdancea), oslanja na klasičnu hollywoodsku tradiciju, osobito onu crno-bijelih horora. Cassandra Peterson nije samo glavna glumica filma nego i njegova suscenaristica, dok je redatelj James Signorelli, poznat po realizaciji niza emisija kultnog TV showa Saturday Night Live, ali i kao producent televzijskih glazbenih zbivanja, npr. slavnog koncerta Simona i Garfunkela u Central Parku 1982.

Fotografije

Elvira: Gospodarica tame

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.