SADRžAJ

Dva su mladića zarobljena u podzemnom svijetu ilegalnog boksa. Žele li napustiti dosadašnji način života, morat će se boriti jedan protiv drugoga. Je li njihovo prijateljstvo dovoljno čvrsto?
Tommy Riley (James Marshall) iznimno je talentiran mladi boksač iz čikaškog predgrađa koji je prisiljen, zajedno sa svojim ocem, preseliti se u problematičnu četvrt, u kojoj ih utjerivači očevih kockarskih dugova neće puštati na miru. Kako bi osigurao novac za očevu jamčevinu, Tommy se mora boriti u ilegalnim boksačkim borbama koje organizira podmukli Jimmy Horn (Brian Dennehy), koji rasne tenzije koristi kako bi pojačao agresivnost boraca. Tommy se sprijateljuje s crnim boksačem Lincolnom (Cuba Gooding Jr.), mladim suprugom i ocem, koji u svojim šakama vidi odlazak iz geta, ali Horn ih planira u ringu suprotstaviti jednog drugome. Hoće li njihovo prijateljstvo izdržati i taj test?
Iako snimljen s relativno malim budžetom, "Boksač" redatelja Rowdyja Herringtona neprijeporno je film koji spada u sam žanrovski vrh, svojom uvjerljivošću i neposrednošću. Odličan scenarij jednako se oslanja na borbe koliko i na precizno prikazivanje sportskih motiva, no sve bi to palo u vodu da u glavnim ulogama ne gledamo dva odlična glumca. Cuba Gooding Jr. se u godinama poslije ovog filma prometnuo u rado viđeno holivudsko lice, no ništa manje odličan nije ni James Marshall. Uz njih, u filmu nastupaju i veterani Brian Dennehy i Robert Loggia.

Fotografije

Gladijator

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.