Ocjena: 8.2/10
Ocjena korisnika: 7.6/10
(154 glasa)

SADRžAJ

Radnje smještene u totalitarističku Britaniju, film O za osvetu priča je o mladoj radnici Evey koju iz smrtno opasne situacije spašava maskirani muškarac poznat samo kao „V“. Vrlo složen lik, „V“ je književno obrazovan, duhovit, nježan intelektualac, muškarac posvećen oslobođenju svojih sugrađana od onih koji ih drže u strahu i poslušnosti. On je i ogorčen, željan odmazde, usamljen i nasilan, vođen osobnom željom za osvetom. Na svome zadatku da oslobodi stanovnike Engleske od korupcije i nasilja kojom je zatrovana vlast, „V“ osuđuje tiransku prirodu izabranih vođa i poziva svoje sugrađane da mu se pridruže u parlamentu 5. studenoga – na dan Guya Fawkesa. Toga dana 1605. godine Guya Fawkesa otkrili su u tunelu ispod parlamenta s 36 barela baruta. On i njegovi pomagači sudjelovali su u uroti pod nazivom Barutna urota kao odgovor na tiraniju vladara Jakova I. Fawkes i njegovi pomagači obješeni su, utopljeni i raščetvoreni, a njihov je plan svrgavanja vlasti propao. U duhu te pobune, u znak sjećanja na taj dan, V žudi izvesti ono zbog čega je Fawkes pogubljen – dići parlament u zrak. Kada Evey otkrije istinu o zagonetnoj prošlosti V-a, otkriva i istinu o sebi – i postaje njegov saveznik u kulminaciji njegova plana da započne revoluciju te da vrati slobodu i pravdu u društvo puno okrutnosti i nasilja.

Fotografije

O za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetuO za osvetu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.