SADRžAJ

Kombinacijom dramatične napetosti, najnovijih povijesnih otkrića i suvremene kompjutorske grafike veliki Hanibal Barka ponovno živi. Javna i osobna, sjajna i odvažna, ovo je priča o jednom od najvećih svjetskih ratnih junaka.
Dvjesto godina prije Kristova rođenja Rim je rastuća velesila u drevnome svijetu kojoj ništa ne može stati na put. No, jedan je čovjek odlučio izazvati njezinu snagu. Zakleo se da će osvetiti nepravdu učinjenu njegovom domu Kartagi u sjevernoj Africi, carstvu koje je vladalo Mediteranom prije nego što mu je Rim oteo krunu. Njegova patološka mržnja prema Rimu nije poznavala granice. Nakon egzila u Španjolskoj 26-godišnji Hanibal Barka predvodio je vjerojatno najodvažniji vojni pothvat u povijesti. S 50.000 vojnika i 37 slonova prevalio je 2415 kilometara kako bi izazvao neprijatelja na vlastitom tlu. Ratni pohod koji je uslijedio bio je tako brutalan i nasilan da je gotovo nevjerojatan. Hanibal je srušio rimski mit o nepobjedivosti porazivši veliku naciju i vojsku ne jedanput, nego tri puta. No, ovo nije spektakl. Ovo je dirljiva priča koja svjedoči o svakodnevnim mislima i djelima Hanibalova svijeta: od mnogobrojnih izazova s kojim su se Kartažani susreli na svom putu, do Hanibalovih vlastitih strahova i rivalstva sa Scipionom Afričkim, jedinim čovjekom koji je uspio pobijediti punskog vojskovođu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.