SADRžAJ

Sredovječni Don McKay (T. Haden Church) mirni je i povučeni domar jedne gimnazije u američkoj provinciji, čovjek koji je prije 25 godina potaknut tragičnim događajima napustio svoj rodni grad odlučan da se više nikad u njega ne vrati. No kad mu se iznenada javi njegova nekadašnja djevojka Sonny (E. Shue), koja ga obavijesti da je smrtno bolesna i da bi željela u njegovu društvu provesti posljednje dane života, Don odluči prekršiti davno obećanje i ipak se vratiti. Stigavši u rodno mjesto, Don smjesta primijeti da Sonny nije onakva kakvu je pamti te da se život u gradu drastično promijenio. Da sve bude gore, Sonnyn liječnik Lance Pryce (J. Rebhorn) je u nju snažno zaljubljen, zbog čega će Donov povratak kod njega izazvati ljubomorne ispade. Don nije simpatičan ni djevojčinoj domaćici Marie (M. Leo), koja se prema njemu odnosi otvoreno neprijateljski. Splet događaja ubrzo će potaknuti otkrivanje detalja o Donovoj prošlosti te dovesti do nove tragedije.

Zvučna glumačka postava predvođena izvrsnim karakternim glumcem Thomasom Hadenom Churchom ("Spider-Man 3", "Cura na lošem glasu", "Ubojiti Joe"), za sjajnu sporednu ulogu u remek-djelu "Stranputica" Alexandera Paynea nominiranog za Oscara i Zlatni globus, najveća je vrlina zanimljive triler-drame scenarista i redatelja Jakea Goldbergera. Posrijedi je scenaristički i redateljski prvijenac autora čije je jedino prethodno iskustvo ono asistenta produkcije na hit-komediji "Bijes pod kontrolom" Petera Segala, a taj nedostatak "utakmica u nogama" u filmu se u određenoj mjeri i vidi. Riječ je o neosporno ambicioznom, solidno režiranom i efektnim ozračjem obilježenom ostvarenju u kojem je trilerski zaplet obogaćen zanimljivim elementima film noira i crne komedije. Fotografija cijenjenog Phila Parmeta ("Četiri sobe", "Grindhouse", "Noć vještica") je atmosferična, glazba Stevena Bramsona (serije "Riblje redarstvo", "Matlock", "JAG") i Bretta Boyetta (serije "Svi vole Raymonda", "Reba") dodatno podcrtava dramatičnost i emotivnost zbivanja, a glumačke su interpretacije redom vrlo raspoložene. Pored pouzdane Elisabeth Shue ("Napuštajući Las Vegas", "Čovjek bez tijela"), u sporednim rolama nastupaju oskarovka Melissa Leo ("Boksač", "Pad Olimpa", "Zaborav"), ugledni James Rebhorn ("Talentirani gospodin Ripley", "Igra") i iskusni M. Emmet Walsh ("Blade Runner", "Krvavo jednostavno").

Uloge: Thomas Haden Church, Elisabeth Shue, Melissa Leo, James Rebhorn, Keith David, M. Emmet Walsh, Pruitt Taylor Vince, Meagan Hawkes, Robert Wahlberg, Stephen Benson, Rachel Harker, Bates Wilder
Scenarist: Jake Goldberger
Redatelj: Jake Goldberger
Trajanje: 86 minuta
Žanr: triler-drama

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.