Ocjena: 7.8/10

SADRžAJ

Kanadsko-američka crtana serija za djecu Artur, veliki hit i svjetska senzacija s čak šest nagrada Emmy, temelji se na knjižnim uspješnicama Marca Browna, a prati pustolovine i nevolje neodoljivog osmogodišnjeg čovjekolikog mravojeda koji jednostavno očarava činjenicom da je - posve obično dijete.
Bilo da se suprotstavljaju školskom nasilniku, ili su zabrinuti zbog novog učitelja, ili pak čuvaju grozne male blizance, Artur, njegova mlađa sestra Dorica i njihovi prijatelji svoje nedoumice uspijevaju riješiti s mnogo mašte, dobrote i humora.
Radnja serije smještena je u izmišljeni Drvograd, a u prvoj sezoni svaka epizoda donosi po dvije pričice o doživljajima malog Artura, njegovih prijatelja i članova obitelji te njihovim svakidašnjim međusobnim odnosima.
Produkcija ove iznimno uspješne animirane serije počela je 1994. godine. Od tada je prikazano 229 polusatnih epizoda i time je serija Artur ujedno postala najduže prikazivana animirana televizijska serija za djecu.
U samo nekoliko godina serija je postigla vrlo veliku gledanost, s gotovo 10 milijuna gledatelja tjedno u Sjedinjenim Državama. Serija je druga, nakon Ulice Sezam, najduže emitirana serija u televizijskoj mreži PBS Kids. Najduže je emitirana dječja animirana serija u SAD te, poslije serije Simpsoni, druga najduže emitirana animirana serija u SAD-u.
Serija Artur emitira se u ukupno 83 zemlje, a sada će je, prvi put u Hrvatskoj, prikazati Hrvatska televizija na svom Drugom programu.
TV adaptacija: Kathy Waugh

Fotografije

Arturov savršeni BožićArturov savršeni BožićArturov savršeni BožićArturov savršeni Božić

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.