SADRžAJ

U malom mjestu u Yorkshireu živi dječak Joe Carraclough (R. McDowall) sa svojim roditeljima i nerazdvojnim pratiocem, škotskim ovčarom Lassie. Kako je obitelj siromašna, a otac nema posao, oni su prisiljeni prodati psa bogatom škotskom vojvodi (N. Bruce), kolekcionaru pasa, oduševljenom njegovom ljepotom. Nakon što dva puta bježi iz vojvodine yorkshireske rezidencije i vraća se Joeu, vojvoda ga povede sa sobom na imanje u Škotsku. Usprkos velikoj udaljenosti, Lassie neće odustati od svoje namjere da se zauvijek vrati svome pravome vlasniku...
"Lassie se vraća kući" jedan je od najpopularnijih filmova za djecu svih vremena, nastao prema vrlo omiljenom romanu englesko-američkog pisca Erica Knighta. S radnjom smještenom na sjever Engleske tijekom Prvog svjetskog rata, film je oda prijateljstvu i odanosti ispričana kroz prikaz iznimne povezanosti psa i njegovog vlasnika - desetogodišnjeg dječaka. Zanimljivo je da su vjernu kujicu u ovom, ali i u drugih vrlo gledanih sedam nastavaka, odigrali mužjaci, od toga u nekoliko pas Pal.

Fotografije

Lassie se vraća kući

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.