SADRžAJ

Drama. Chand putuje iz Indije u Kanadu kako bi se udala za Rockyja kojeg do tada još nikada nije upoznala niti vidjela. Na aerodromu je dočeka cijela njegova obitelj te se mladi par smješta u jednu sobu stana u kojem žive i Rockyevi roditelji i njegov brat sa ženom i dvoje djece. Vrlo brzo lijepa i obrazovana Chand počinje spoznavati narav svoga muža koji je izuzetno agresivan i sklon fizičkom nasilju, a osim njegovog zlostavljanja mora trpjeti i ljubomornu svekrvu. Zaposlena u tvornici tekstila, Chand se zbližava i sprijateljuje s jednom radnicom koja joj počne davati savjete.
U filmu "Raj na zemlji" Deepa Mehta se bavi posljedicama dogovorenog braka koji se njeguje u mnogim tradicijama, a podrazumijeva dogovor dviju obitelji oko sklapanja braka sinova i kćeri pri čemu je najvažnije opće obiteljsko dobro tj. koristoljublje (miraz, dobivanja nove radne snage) dok su mišljenje, želje i emotivna sreća mladih irelevantni.
Upravo glavna junakinja "Raja na zemlji" proživljava tešku dramu kada se nađe u dalekoj Kanadi zarobljena od muža i njegove obitelji te prisiljena trpjeti fizičko i psihičko zlostavljanje.
Osim režije Deepa Mehta potpisuje i scenarij u kojem osim osnovne priče uvodi i folklor, bogatu mitološku podlogu koju upleće u nemilu stvarnost.
Glavnu ulogu tumači bolivudska zvijezda Preity Zinta koja je u Chicagu za ulogu Chand nagrađena Srebrnim Hugom dok je Deepa Mehta nagrađena u Dubaiju za najbolji scenarij.

Fotografije

Raj na zemljiRaj na zemljiRaj na zemljiRaj na zemljiRaj na zemljiRaj na zemlji

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Our Quarantine (2015)

    image
    Na nagovor profesorice mladi student zaroni u živote petnaestorice Marokanaca koji su silom prilika prisiljeni živjeti na teretnom brodu u luci u Caligariji. Taj...
  • Naš osobni rat (2011)

    image
    Drama o roditeljima čijem je sinčiću dijagnosticiran tumor na mozgu. Roméo (J. Elkaim) i Juliette (V. Donzelli) su mladi glumci, a zaljubili su se na prvi pogled....
  • Početak (2020)

    image
    U uspavanom provincijskom gradiću, zajednicu Jehovinih svjedoka napala je ekstremistička skupina. Usred ovog sukoba, svijet Yane, supruge vođe zajednice, polako...
  • Sramno ljeto (1969)

    image
    Okosnicu priče čini pojedinac, povratnik u rodni kraj - gospodin Isak, koji nailazi na neodobravanje sredine iz koje je otišao. Pošto se vratio kao gospodin,...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.