SADRžAJ

Turističko naselje na grčkoj obali izvan sezone. Hotel tek s pokojim gostom, sablasno prazan. Sobarica provodi vrijeme pospremajući te ponajviše snimajući s prijateljem fotografom razne scene. Većinom se radi o scenama nasilja koje polaganim pokretima reinterpretiraju.
Drugi dugometražni film grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa izražava osebujan autorov pristup temi, kao i njezinoj režiji. S vrlo malo dijaloga te radnjom koju naslućujemo autor opisuje atmosferu napuštenosti i samoće. Vrlo nemirna kamera iz ruke ne dopušta gledatelju da sagleda cjelinu.
Film je zapaženo prošao na Solunskom festivalu, a mladi je autor nakon "Kinette" počeo osvajati najveće filmske festivale. S filmom "Očnjak" 2011. nominiran je za Oscara za strani film. Ove godine sa svojim filmom "Jastog" nominiran je za Oscara u kategoriji originalnog scenarija.

Fotografije

KinettaKinettaKinetta

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.