SADRžAJ

Moraš pokazati poštovanje.
Paul Ferris (Martin Compston) nalazi se u zatvoru Barlinnie u Glasgowu te razmišlja o svome životu. Sjećanja ga vode u noć kada ga otac stavlja u krevet, nakon što ga je probudio metež koji je dopirao izvana. Otac uči Paula kako preživjeti u okrutnom svijetu - mora se čuvati stranaca, uvijek biti odan te ići svojim putem. Iduće jutro, šećući psa, Paul svjedoči pljački lokalnog dućana koji je napala lokalna banda, braća Banks, koja nakon toga maltretira Paula. Godine prolaze te sada, u svojoj tinejdžerskoj dobi, Paul odlazi na tulum. No prije nego napusti dom, otac primijeti da je sin ponio nož te ga uvjeri da ga ostavi. Kasnije, braća Banks upadnu na party, prijete Paulu te naprave kaos. U bijesu, Paul odlazi kući po nož, a kad se vrati na tulum, ugleda dvojicu braće Banks kako siluju njegovu djevojku.
Odlična kriminalistička drama „Sitna riba pokazala se kao kontroverzna tema te nikako sitna medijska priča 90-ih. Istinita pripovijest o bivšem gangsteru Paulu Ferrisu nije bila po volji policiji iz regije, koja je odbila filmašima pružiti pomoć pri snimanju u Glasgowu, pa se čitav tim morao preseliti u London kako bi se film mogao realizirati. Naime, iznesene optužbe protiv policije, tj. korupcije u njihovim redovima, koje su Ferrisa prisilile da se pridruži kriminalnom podzemlju i postane suradnik zloglasnog Arthura „The Godfathera Thompsona Sr., policija nije shvatila olako. Optužen za ubojstvo „Fat Boya Thomasa Jr., u jednom od najduljih kriminalnih suđenja u povijesti Škotske, težak život Paula Ferrisa pružio je filmašima odličan predložak koji je po priznanju danas 52-godišnjeg Paula Ferrisa u njemu očekivano izazvao pravi vrtlog emocija.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.