SADRžAJ

Da biste ga srušili treba vam samo jedan metak, jedna žena ili jedan krivi potez. Gonjen tajnom iz svoje prošlosti, hrabri će se šerif morati odlučiti na borbu protiv vlastite budućnosti želi li zadržati čist obraz.

Kada voljeni šerif mirnoga gradića u Arkansasu, Dale 'Hurricane' Dixon (Bill Paxton), koji sanja o tome da postane pravim gradskim policajcem, konačno dobije akciju o kakvoj je sanjao, ispostavit će se kako bi mogao dobiti i više nego se nadao. Nakon što dva nemilosrdna dilera droge, Ray (Billy Bob Thornton) i Pluto (Michael Beach), počine brutalno ubojstvo u Los Angelesu, zajedno sa svojom pomoćnicom Fantasijom (Cynda Williams) pobjegnu upravo u Daleov Star City. Dale je itekako spreman na hvatanje bjegunaca, ali Fantasia sa sobom donosi i tajnu iz njegove daleke prošlosti, koja bi ga mogla opasno kompromitirati izađe li na vidjelo. Jedan od najboljih trilera iz prve polovice devedesetih godina prošlog stoljeća, svojevrsni najavljivač ponovne tržišne eksplozije film noira koju je predvodio 'L.A. Povjerljivo', sjajan 'Krivi potez' redatelja Carla Franklina ('Vrag u plavoj haljini') pravi je filmofilski užitak, naslov koji na svim svojim razinama pruža isključivo vrhunske autorske bravure. Odličan, staromodni, ali nikako ne i zastarjeli scenarij Billyja Boba Thorntona i Toma Eppersona, koji vrvi neočekivanim preokretima u razvoju radnje, Franklin je na ekran prenio u punom sjaju, odnosno, u punom mraku tvrdokuhanih krimića iz sredine prošlog stoljeća, u kojem je najčešće teško nazrijeti krajnji rasplet. Bill Paxton odličan je kao uzoriti šerif kojega će mogućnost otkrivanja davno skrivene tajne uhvatiti na prepad, a Billy Bob Thornton upravo se ovim filmom počeo penjati po holivudskoj hijerarhijskoj glumačkoj ljestvici, na kojoj se sada nalazi u samom vrhu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.