SADRžAJ

Mjuzikl. Ekstravagantna filmska verzija klasičnog brodvejskog mjuzikla o mladoj udovici Dolly Levi koja se prihvati zadatka da bogatom trgovcu Horaceu Vandergelderu prona|e primjerenu mladenku. Horaceu se sviđa vlasnica prodavaonice šešira Irene Malloy. Dvojica njegovih radnika anga`iraju Dolly, kojoj se sviđa Horace i koja ga odluči zadržati za sebe i učiniti sve kako bi spriječila Horacea da zaprosi Irene.
Mjuzikl "Hello, Dolly" smatra se posljednjim velikim spektakularnim ostvarenjem tog žanra. Nezaboravna glazba u filmu proslavila je skladatelja Jerryja Hermana koji je napisao izvornu glazbu i za brodvejsku izvedbu iz 1964., na kojoj se film temelji. Izvanredna gluma Barbre Streisand i energija koju je pokazala u ulozi Dolly Levi donijela joj je velik uspjeh. Film je nominiran u sedam kategorija za Oscara, a dobio je četiri. Glumačka ekipa je izvanredna. Uz B. Streisand, ističe se fantastični Walter Matthau, a sve to u izvrsnoj režiji poznatog plesača i koreografa Genea Kellyja.

Fotografije

Hello, Dolly!

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.