Smešne i druge priče, 2. deo


SADRžAJ

Tokom 2004. i 2005. godine, Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS odlučila je da se pozabavi formom dramskih minijatura. Ideja je bila jednostavna - uraditi adaptacije kratkih priča poznatih domaćih i svetskih pisaca, tako što će se jedan glumac provlačiti kroz njih kao narator, ali istovremeno i kao glavni akter.
Tako je nastalo tri ciklusa petnaestominutnih kratkih drama koje su emitovane i pojedinačno, a takođe su napravljena tri omnibusa (svaki po šest minijatura) koji su zapravo imali dužinu tri celovečernja TV filma. Ove dramske minijature su nazvane Smešne i druge priče.
Dramatizaciju priča drugog ciklusa uradile su Smiljana Đorđević, Ivana Dimić i Jelica Zupanc. Drugi deo trilogije sadrži priče:
Jedan žuti cvet (Hulio Kortasar)Naumova slutnja (Simo Matavulj)Susret (Slavomir Mrožek)Žena od slonove kosti (Ivo Andrić)Lagarije po noći (Momčilo Nastasijević)Most (Franc Kafka)
Ne krijući da je reč o prozi, i u sadržaju i u formi, ove priče izražavaju pokušaj da se, gledanjem na stvarnost iz drugog ugla, čovek zaštiti od sopstvene nemoći, raznih uskraćenosti, strahova i smrti.
Igraju: Dragan Mićanović, Petar Kralj, Jasmina Ranković, Vojislav Brajović, Ljubica Lukač, Mila Manojlović, Goran Šušljik, Miki Krstović i drugi.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.