poster

Smešne i druge priče, 1. deo

Smešne i druge priče (2004)


Ocjena: 7.3/10

SADRŽAJ

Tokom 2004. i 2005. godine, Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS odlučila je da se pozabavi formom dramskih minijatura. Ideja je bila jednostavna - uraditi adaptacije kratkih priča poznatih domaćih i svetskih pisaca, tako što će se jedan glumac provlačiti kroz njih kao narator, ali istovremeno i kao glavni akter.

Tako je nastalo tri ciklusa petnaestominutnih kratkih drama koje su emitovane i pojedinačno, a takođe su napravljena tri omnibusa (svaki po šest minijatura) koji su zapravo imali dužinu tri celovečernja TV filma. Ove dramske minijature su nazvane Smešne i druge priče. Dramatizaciju priča prvog ciklusa uradile su Smiljana Đorđević, Ivana Dimić i Jelica Zupanc.

Prvi deo trilogije sadrži priče:

Mitropolitov mačor (Radoje Domanović) Dar mudraca (O'Henri) Kameleon (Anton Pavlovič Čehov) 70 hiljada Asiraca (Viljem Sarojan) Ministarsko prase (Branislav Nušić) Golubovi (Isak Baševis Singer)

Kroz ovaj prvi omnibus vodi nas Dragan Mićanović kao narator sa kojim pratimo raznolika ispoljavanja ljudske snalažljivosti - od gluposti do mudrosti - preko svakodnevnih, običnih i smešnih situacija, do iskrene zapitanosti o opstanku i smislu pojedinca.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Drive my car (2021)

  image
  Kazališni redatelj Yusuke sretno je oženjen scenaristicom Otom, koja iznenada umire i ostavlja za sobom dobro čuvanu tajnu. Dvije godine kasnije, Yusuke prihvaća...
 • Ukradeno proleće (1993)

  image
  Na proslavi 25. godina mature, neki učenici, sada pripadnici buržoazije, sećaju se kako su im školska vremena bila srećna. Sada je sve suprotno...
 • Kišni čovjek (1988)

  image
  Nakon očeve smrti Charlie sazna da mu je otac ostavio samo auto i grm ruža, a 3 milijuna dolara nekom udruženju Cincinnati Trust. Tražeći to udruženje, sazna da...
 • Sudnji dan (2015)

  image
  Apokaliptična oluja prijeti da uništi cijelu državu. Proglašeno je izvanredno stanje dok izbija kaos.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.