Ocjena: 6.8/10
Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

PET GODINA prepričava istinitu priču njemačkoga Turčina Murata Kurnaza, nevina čovjeka zatvorenoga u Guantánamo, jedan od najstrašnijih i najzloglasnijih zatvora na svijetu, gdje je borba za opstankom zahtijevala gotovo nadljudske napore.
Turski Nijemac Murat Kurnaz bio je zatočen u američkim logorima u Afganistanu i zaljevu Guantánamo između 2001. i 2006. Bilo mu je 19 kada je prešao na islam i otišao na hodočašće u Pakistan, gdje je odmah uhićen pod sumnjom na terorizam. PET GODINA temelji se na istinitim događajima i pripovijeda njegovu priču: kako su ga stalno i nemilosrdno mučili i ispitivali u zaljevu Guantánamo. Film se usredotočuje na grubu borbu između Kurnaza i njegova američkog ispitivača, Gaila Holforda, koji pokušava zadobiti njegovo povjerenje kako bi ga naveo na priznanje dok se fizičko i psihičko mučenje nastavlja. Kurnazu je trebala golema snaga volje da pod ovim pritiskom ustraje u svojoj nevinosti.

Fotografije

Pet godinaPet godinaPet godinaPet godinaPet godinaPet godinaPet godinaPet godinaPet godinaPet godina

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.