SADRŽAJ

Drama. Austrijanac Klaus Schneider (K. M. Brandauer) oporavlja se od rane na glavi koju je dobio u 1. svjetskom ratu kod dr. Emila Bettleheima (E. Josephson). Dr. Bettleheim je otkrio da njegov pacijent ima snažnu empatiju i da je vidovit. Rat je završio i Schneider se s prijateljima uputio u Berlin. Promijenio je ime u Eric Jan Hanussen i počeo nastupati kao hipnotizer i prekognicist. Svojom uvjerljivošću i slavom privukao je pažnju nacista. Njima je predvidio uspon i zločine, a to ga je dovelo u opasnost. Kakva budućnost ga čeka?
"Hanussen" je treći film u kojem oskarovac Szabó surađuje s glumcem K. M. Brandaureom, prethodili su "Mephisto" i "Pukovnik Redl". Film je nominiran za Zlatnu palmu u Cannesu 1988. i za Oscara za najbolji strani film.

TRAJANJE: 140 min

Fotografije

Hanussen
PREPORUKE

Octavio je mrtav (2018)

Danas
image
„Octavio je mrtav“ tajanstvena je, senzualna priča o duhovima koja prati Tyler na avanturi koja će definirati njezin život. Bježeći od dominantne majke, Tyler...

Slučaj Harms (1987)

Danas
image
Tri posljednja dana u životu sovjetskog pjesnika Daniila Ivanoviča Harmsa u kojima mu se počelo događati ono o čemu je pisao. Priča o piscu koji opisuje neobične...

Predsjednikov čovjek 2 (2002)

Danas
image
Protuteroristički agent dobiva zadatak da pronađe terorista za kojeg se sumnja da planira eksploziju nuklearnog uređaja u SAD-u.

Božićni vremeplov (2016)

Danas
image
Hanna (Candace Cameron Bure), medicinska sestra iz 2. svj. rata, putuje u 2016. gdje susreće muškarca koji joj pomaže otkriti istinski smisao Božića.
TOP LISTE

Prijavi se