SADRžAJ

Film govori o čovjeku u kasnim četrdesetim godinama. Nevolja glavnog junaka je u tome što živi u "tranzicijskoj" sredini, kojoj je potrebna radikalna promjena i koja zahtijeva asketsku disciplinu.
Glavni junak svim srcem želi promjenu sredine i životnih okolnosti, ali ne da na sebe. On se ne želi promijeniti, to jest, misli kako je zakasnio; ne želi transferirati svoj lažan osjećaj slobode, svoju boemiju, aljkavost i hedonizam. Ali, naš junak je džentlmen, ne želi biti smetnja svojoj sredini, naciji i "cijelom progresivnom svijetu", svojim prijateljima, svome djetetu, i zato odlazi u more. Vječno more.
Snažan autorski pečat redatelja Miše Radivojevića nosi film Odbačen kojim je autor odlučio beskompromisno progovoriti o vlastitim moralnim principima i do kraja ogoliti društvo mediokriteta koje ga okružuje. Glavni glumac Svetozar Cvetković ostvario je iznimno hvaljenu ulogu, a film je osvojio više nagrada na filmskim festivalima u regiji.

Fotografije

Odbačen

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.