Ocjena: 6.7/10
Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Drama. Myriam Lini, vrsna balerina, kada odluči roditi dijete izgubi svoje baletne angažmane te je primorana raditi predstave zabavnog karaktera no uskoro gubi i čovjeka kojeg voli. Nekoliko godina kasnije, boraveći u Veneciji sa svojim osmogodišnjim sinom Sergom, upozna zanimljivog krivotvoritelja slika, Pierra Turia. Njih troje isplaniraju zajedničko putovanje koje uključuje obilazak medvjeda u Kanadi, ronjenje u Acapulcu te obilazak Turske. Sve bilježe videokamerom.
Priča o ženi koja je u životu izgubila sve najvažnije te kroz sekvence sjećanja koja su većinom snimljena malom privatnom kamerom autor postavlja dilemu o sudbini, koincidenciji ili šansama koje određuju životni tijek. Sekvence privatnog života i onog profesionalnog koji kreće od klasičnog baletnog postava pa do kabaretskih predstava prikazuju razna razdolja života Myriam Lini koja se na kraju suočava s velikim gubicima te prepuštena tuzi pokušava uhvatiti razlog i smisao te nastavlja planirano putovanje koje je bilo naglo prekinuto.
Ulogu Myriam tumači Alessandra Martines koja je za ovu ulogu nagrađena Srebrnim Hugom na filmskom festivalu u Chicagu dok slikara Pierra tumači Pierre Arditi, čest glumac u Lelouchovim i Resnaisovim filmovima.
"Prst sudbine" film je izrazitog autorskog koncepta u kojem i priča i karakteri ustupaju mjesto kameri koja u svojstvu subjekta nepredvidljivo otvara radnju.

Fotografije

Slučajnosti

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.