SADRžAJ

Naftaš Fred Wilson (C. Grodin) organizira ekspediciju do nepoznatog otoka u Indijskom oceanu u potrazi za naftom. Do tajanstvenog otoka želi stići i paleontolog Jack Prescott (J. Bridges) koji se ukrca kao slijepi putnik, a na brodu se slučajno nalazi i mlada glumica, prekrasna Dawn (J. Lange). Kad su se iskrcali na obalu u magli, zatekli su primitivno pleme i golem zid koji ih štiti od misterioznog boga, Kinga, golemog majmuna...
Pred nama je prerada bajke o ljepotici i zvijeri, čiju je prvu verziju na velike ekrane doveo 1933. Merian C. Cooper, veliki američki pustolov, producent i bliski prijatelj i suradnik redatelja Johna Forda.
Verzija koju danas gledamo je druga, nastala 1976. godine, u produkciji glasovitog talijanskog filmskog mogula D. De Laurentiisa. U tom filmu promovira svoju novu zvijezdu Jessicu Lange u ulozi ljepotice u koju se zaljubi King Kong, koja je za svoj filmski debi osvojila Zlatni globus. De Laurentiis je modernizirao klasičnu pustolovnu priču motivom traganja za naftom u tropskoj divljini, no zadržao je osnovnu bajkovitu priču s nesretnim svršetkom. Film je dobio Oscara za poseban doprinos na području specijalnih efekata 1977.

Fotografije

King KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing KongKing Kong

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.