SADRžAJ

Drama s elementima romantične komedije o lakše mentalno retardiranoj djevojci koja se nakon odrastanja u specijalnoj instituciji pokušava osamostaliti i voditi normalni život usprkos protivljenju pretjerano zaštitničke majke. Carla Tate (Juliette Lewis) djevojka je sa smanjenim mentalnim sposobnostima koja se vraća u roditeljski dom nakon odrastanja u posebnoj instituciji za djecu s posebnim potrebama. Odlučna je nastaviti školovanje u "normalnoj" školi i početi voditi samostalan život u vlastitom stanu. Otac Bradley (Tom Skeritt) pruža joj podršku, no prezaštitnički nastrojena majka Elizabeth (Diane Keaton) sumnja da je Carla dorasla voditi samostalan život. Carla se usprkos majčinom protivljenju upisuje dalje u školu i seli u vlastiti stan. U školi upoznaje Daniela (Giovanni Ribisi), mladića koji je, kao i ona, lakše mentalno retardiran. Između njih se razvija prva ljubav...



Ova dirljiva, romantična drama uspješno obrađuje pitanje kada i koliko samostalnosti treba pružiti osobama sa smanjenim mentalnim sposobnostima. Romantični odnos između dvoje glavnih likova prikazan je s dosta humora i nježnosti.

Redatelj filma Garry Marshall poznat je kao redatelj dvaju megahitova, Zgodna žena i Odbjegla nevjesta.

Glavna glumica, za Oscar nominirana Juliette Lewis (Rt straha, Rođeni ubojice, Što izjeda Gilberta Grapea?) još jednom je pokazala svoj talent odigravši sjajno glavnu ulogu, bolje nego njen partner Giovanni Ribisi.

Fotografije

Druga sestra

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.