SADRžAJ

Unutar rastera grada Pule nalazi se niz od 33 utvrde i 150 raznih obrambenih objekata koji su do danas sačuvani, a pripadali su obrambenom sustavu nekada glavne pomorske baze austro-ugarske flote. Zbog veličine, rasporeda i smještaja u prostoru te izuzetne umjetničke kvalitete ova arhitektura svrstana je među najznačajnije, a vjerojatno i najveće fortifikacijske sustave u Europi. Usprkos velikoj vrijednosti, koja nadilazi nacionalne granice i predstavlja doprinos europskoj kulturnoj baštini, ona je nepoznata široj javnosti. Stoga emisija "Nepoznata Pula" u obliku istraživačkog pothvata otkriva i prezentira povijest, sadašnjost, vrijednosti i budućnost pulskog obrambenog sustava. Ona govori o značaju i specifičnosti pojedinih objekata i cijelog sustava, stanju očuvanosti, provedenim mjerama zaštite, problemima održavanja, valorizaciji domaćih i stranih eksperata te mogućnostima i planovima za uređenje i revitalizaciju pulskog obrambenog sustava.

Scenarist:
TRAJANJE: 51 min

Fotografije

Nepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata PulaNepoznata Pula

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.