Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 9.2/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Drama. "Diaz - ne čistite ovu krv" opisuje okolnosti krvavih događaja uoči summita G8 u srpnju 2001. u Genovi i za vrijeme njegova održavanja. Oko 200.000 studenata i intelektualaca sudjelovalo je u demonstracijama protiv globalizacije. Demonstracije su ugušene krajnje represivnim metodama interventne policije. Centralni događaj filma opisuje napad naoružanih policijskih snaga na školu Armando Diaz u kojoj je bila smještena logistička podrška demonstranata. U krvavom obračunu oko 300 policajaca je usred noći provalilo u školu, uhapšeno je više od 90 demonstranata koji su u pritvoru mučeni i fizički zlostavljani, ranjeno je 61, a četvero je ljudi završilo s po život opasnim ozljedama.
"Diaz - ne čistite ovu krv" rekonstrukcija je događaja na temelju dokumentarnih snimaka, fotografija i razgovara sa sudionicima demonstracija u Genovi 2001.

Fotografije

Diaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krvDiaz - Ne čistite ovu krv

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.