SADRžAJ

Ljeto 1789. U šumi u južnoj Francuskoj skupina lovaca pronašla je i zarobila 12-godišnjeg dječaka koji je naizgled cijeli život živio kao divlja životinja. Doktor Itard zainteresira se za dijete i počne ga podučavati.
Ljeto 1789. U šumi u ruralnom području južne Francuske skupina lovaca pronašla je i zarobila 12-godišnjega dječaka koji je naizgled cijeli život proveo živeći kao divlja životinja. Odvedu ga u školu za gluhonijemu djecu u Parizu, gdje ga maltretiraju i gdje zainteresira znanstvenike. Ugledni doktor Jean Itard zainteresira se za neobično dijete i odluči ga civilizirati u svome domu na selu izvan Pariza. Isprva se čini da divlje dijete ne reagira na dobrotu svoga dobročinitelja, ali Itard ustraje te dječak ubrzo podlegne njegovu civilizirajućem utjecaju. Francois Truffaut jedan je od scenarista i redatelj ove zanimljive drame temeljene na stvarnome događaju.

Fotografije

Divlji dječakDivlji dječakDivlji dječakDivlji dječakDivlji dječakDivlji dječakDivlji dječakDivlji dječakDivlji dječak

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.