Ocjena: 7.0/10
Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Duboko u vrelini pustinje Sonora granična policija Arizone otkrila je tijelo muškarca u raspadajućem stanju. Ispod majice se nazire tetovaža "Dayani Cristal". Tko je ova osoba? Kako je ovdje dospjela? Kako je umro? I tko ili što je Dayani Cristal?
Prateći ekpu predanih djelatnika mrtvačnice u okrugu Pima u Arizoni, redatelj Marc Silver traži odgovore na ova pitanja kako bi anonimni muškarac dobio identitet. S napredovanjem forenzičke istrage, meksički glumac i aktivist Gael García Bernal vraća se na put ovog čovjeka slijedeći tragove u Srednjoj Americi. Nastojeći shvatiti što je sve proživljavao na svom konačnom putovanju, glumac se pridružio migrantima u njihovoj misiji da prijeđu granicu. Iz prve je ruke iskusio opasnosti na koje oni nailaze i doznao više o njihovim motivima, nadama i strahovima. Putujući prema sjeveru, ovi nam glasovi s druge strane daju rijedak uvid u ljudske priče koje se u imigrantskim raspravama često ignoriraju.
Film slijedi nevjerojatno putovanje jednog čovjeka prema smrtonosnom dijelu pustinje, poznatom kao "koridor smrti", rasvjetljavajući priču o migracijama. Film je na festivalu u Sundanceu 2013. pobijedio u kategoriji snimatelja i bio je nominiran za World Cinema - Documentary.

Fotografije

Tko je Dayani Cristal?Tko je Dayani Cristal?Tko je Dayani Cristal?

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.